header

Carpaccio af kalvetyksteg med forårsgulerødder (4 Pers.)

Ingredienser

  • 300 g kalvetyksteg i tynde skiver
  • 3 spsk. god olivenolie
  • friske krydderurter f.eks. basilikum/ oregano/ persille/ purløg/ estragon/ løvstikke/ merian
  • 1 citron
  • 8 nye løg f.eks. rødløg og alm. løg med top
  • 3 skalotteløg
  • 1 bdt. timian
  • 350 g nye små gulerødder
  • 10 g smør
  • 1 frisk peberrod
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

Kalvekødet kommes direkte på det fad eller tallerken, som retten skal serveres på.

Kødet pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. I en skål blandes fint plukkede krydderurter med olie, salt, peber og citronsaft. Kødet pensles med marinaden og trækker 1 time i køleskab.

De nye løg halveres på langs og dampes hver for sig i lidt vand, tilsat salt og et par kviste timian. De skal dampes helt møre. Væden, som afgives under dampningen, koges ind og hældes over løgene til sidst.

De nye små gulerødder vaskes og dampes i letsaltet vand. Når gulerødderne er møre og sprøde, hældes vandet fra, og der tilsættes lidt smør og citronsaft og masser af frisk revet peberrod.

Kødet serveres med de nye gulerødder og løg.

Tip!
Er du ikke til råt kød, kan du fint grille skiverne af kalvekødet, inden marinaden kommes på. Retten kan anvendes som forret eller tilberedt som en hovedret.

Velbekomme.