header

Italienske buffeter

Man taler tit om ”det italienske køkken” – men det findes ikke! 

Begrebet indeholder en mængde regionale køkkener, fra det tyrolske alpe-køkken i nord til de arabiske indflydelser i det sicilianske syd, som ligger nærmere Afrika end Rom. Til denne bog har kokken Marco Baudone skabt syv buffeter, som kommer hele vejen rundt.

Fællesnævneren for al italiensk mad er den rene
smag, gode råvarer samt hurtige og enkle opskrifter. Men ikke alt er lige fantastisk. Rejser man rundt i Italien og spiser på restauranter kan man ofte konstatere, at hovedretterne – secondi – kan man springe over. Den italienske mad er bedst, når det gælder småretterne, forretterne – antipasti – og den efterfølgende ret – primi – hvor pasta, risotto og suppe serveres.

Derfor er det egentlig indlysende at lave en bog med italienske buffeter. Byd helt enkelt på det bedste og lad enhver vælge selv. Man behøver ikke altid have en hovedret. Og til en hverdags-middag kan man også udmærket lave nogle antipasti og nøjes med det.

Marco Baudone har en skånsk mor og italiensk far. Allerede som fjortenårig begyndte han at ar-bejde i restaurantbranchen. Han har arbejdet som kok i Italien, Frankrig og Sverige – blandt andet fem år på Operakällaren i Stockholm. Tomas Tengby, der er kendt fra programmet Tinas mad på DR2, kommenterer de forskellige buffeter.

Fakta om bogen
Titel: Italienske buffeter
Forfatter: Marco Baudone
Omfang: 90 sider. Gennemillustreret i farver
Indbinding: Indb.
Pris: 129 kr.

Udgivet den 11. april 2005 via Searchcrash.com.