header

Hyldebærsuppe

Ingredienser

  • En passende mængde modne hyldebær (ca. 1/2 kg)
  • 2-3 sure æbler
  • 3/4 l vand
  • ca. 1 dl sukker
  • kartoffelmel – 2,5 spsk. pr. liter saft

Tilbehør

Fremgangsmåde

Hyldebærrene skylles og ribbes, kommes i en gryde med ca. trekvart liter vand, afhængig af bærmængden, og koges i 20 min. sammen med de skrællede æbler, som er skåret i småstykker. Suppen sies over i en anden gryde gennem en saftpose eller et viskestykke (rent!), som presses for at få det sidste saft med ud. Den klare suppe tilsættes sukker efter smag, bringes i kog igen og jævnes med kartoffelmel udrørt i vand. Husk, at suppen ikke må koge, efter at kartoffelmelet er tilsat. Croutonerne drysses i suppen og serveres.

Dette er et af de absolut billigste måltider, man kan lave; hyldebær er der mange af om efteråret, og det er næsten altid muligt at skaffe et par sure æbler, når man alligevel er ude i naturen. Det er ret vigtigt, at æblerne er sure, for hyldebær indeholder ingen syre, og så smager retten altså ikke ret godt. Evt. kan man tilsætte noget citronsaft (derimod ikke eddike). Den eneste ulempe er, at man skal have kartoffelmel i huset, og det har man stort set ingen andre anvendelser til. Til gengæld koster det ikke ret meget.