header

Gammeldags stegt kylling med agurkesalat (4 pers.)

Ingredienser

  • 2 friske kyllinger
  • 3-4 bdt. persille
  • salt og peber
  • 75 g. smør
  • 3 dl. piskefløde
  • evt. kulør

Agurkesalat:

  • 1 stor agurk
  • 2 dl. alm. husholdningseddike
  • lidt vand
  • 2-3 spsk. sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Persillen skylles godt og de groveste stilke nippes fra. De istandgjorte kyllinger drysses med salt og peber indvendigt.
  • Persille og smør kommes i. Åbningen lukkes med kødnåle.
  • Smørret kommes i en stegegryde. Når smørret er gyldent kommes kyllingen i og den brunes jævnt på alle sider.
  • Varmen dæmpes og der hældes 1 dl af fløden i. Låget lægges på og kyllingen steges i 1-11/4 time.
  • Kyllingerne vendes jævnligt i gryden. Når kyllingerne er gennemstegte, tages de op af gryden og holdes varme.
  • Resten af fløden kommes i og der koges godt igennem. Sovsen smages til med salt og peber. Kyllingerne parteres i kvarte og anrettes på fad.
  • Hæld lidt af sovsen over og resten serveres til.

Agurkesalat:

  • Agurken skæres i meget tynde skiver.
  • Sukkeret opløses i eddiken og der tilsættes lidt vand.
  • Agurkeskiverne kommes i og der krydres med salt og peber.