Fyldte grøntsager (2 personer)

Ingredienser

4 modne faste tomater
1 stor courgette

Fyld:

  • 1 lille løg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1½ dl bouillon
  • 1½ dl kogte løse ris
  • salt og peber
  • friskhakket basilikum eller persille

Drys

  • 1 spsk rasp
  • 2 spsk revet ost

 

Fremgangsmåde

  • Skær et låg af tomaterne, og udhul dem med en teske
  • Gem det udtagne. Skær courgetten i stykker på højde med tomaterne, og udhul dem, så lidt af bunden bevares
  • Gem det udtagne
  • Svits løget i olien og krydr let
  • Tilsæt tomat og courgettesaft og kog godt igennem
  • Tilsæt puré og bouillon, og kog det godt sammen, inden risen røres i og koges ind til en let fugtig masse. Smag til
  • Stil tomat- og courgetteskallerne i et ildfast fad, og fyld dem
  • Drys tomaterne med ost, og læg låg på
  • Drys courgetterne med rasp, og tryk dem let, så de tager fugt fra fyldet
  • Stil fadet i en forvarmet ovn på 210°, og bag dem i 20 min.
  • Servér straks