header

Flæskesteg – grundopskrift

Ingredienser

  • 1½ kg svinekam med svær
  • 1-1½ spsk groft salt
  • 5 dl vand

Fremgangsmåde til flæskesteg

Rids sværen helt ned til kødet med halv centimeters mellemrum. Undgå at ridse i selve kødet.

Gnid sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Læg stegen på risten over en lille bradepande.

Sværen skal ligge så lige som muligt. Læg eventuelt et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld vand i bradepanden.

Sæt et stegetermometer i stegen og sæt bradepanden på midterste ribbe i en kold ovn. Indstil på 200°. Steg til centertemperaturen er 65°C. Uden brug af stegetermometer, skal stegen have 1 time 30 minutter.

Lad stegen hvile 20 minutter uden at være dækket til. Si skyen fra bradepanden, skum den for overflødigt fedt, jævn saucen og smag saucen til.