Flæskesteg med sprød svær (8 pers.)

Ingredienser

  • 1 stykke nakkekam
  • salt og peber
  • laurbærblade
  • liter vand eller bouillon
  • 3 løg
  • 3 delte gulerødder
  • 3 snittede blegselleristilke

Sovs:

  • 7-8 dl. suppe/bouillon samt sky
  • 1 dl. fløde
  • jævning
  • evt. kulør
  • salt og peber

 

Fremgangsmåde

  • Stegen ridses dybt. Gnid stegen med salt og peber og sørg for at komme godt ned mellem flæskesværene.
  • Stegen lægges på en riste over bradepanden og sættes i en 250 grader varm ovn i 15 min. Varmen dæmpes til 175 grader. Vand/bouillon hældes i bradepanden sammen med gulerødder, løg blegselleristilke.
  • Stegen steges videre i 1 ¼ time. Lad stegen hvile 20 min. inden den skæres for.

Sovs:

  • Skyen hældes fra bradepanden. Skum det fri for fedt og si den.
  • Skyen hældes i en gryde og spædes til med bouillon eller suppe til der er 8 dl. i alt.
  • Tilsæt fløde og bring i kog. Sovsen jævnes og smages til.
  • Stegen skæres for og serveres med kogte- og brunede kartofler samt rødkål

Brunede kartofler:

  • Smelt 85 g. sukker gyldent på en pande. Kom 75 g. smør ved.
  • Skyl 1 kg. små kogte kartofler. Lad dem dryppe af og kom dem på panden.
  • Brun kartoflerne ved god varme under omrøring.

Comments

comments