header

Fisketærte

Ingredienser

  • 240 g butterdej

 

Fyld

  • 2 rensede porrer, 130 g
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 300 g laks eller torsk
  • 50 g optøet og vredet, hel spinat
  • 3 æg
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk knuste røde peberkorn
  • ¼ tsk salt
  • groftkværnet peber

Fremgangsmåde

Rul butterdejen ud og beklæd en 26 cm tærteform med dejen. Brug en metalform med løs bund. Læg alufolie opad formkanten – folien skal gå lidt op over dejkanten. Sæt formen i en kold ovn. Indstil på 200 grader og bag bunden i cirka 20 minutter.

Fyld: Skær porrerne i skiver og fisken i tern på cirka 3 x 3 cm. Svits porrerne og det knuste hvidløg i en spsk olie i en lille gryde. Kom de svitsede porrer på en tallerken. Svits derefter laksen i resten af olien. Tag laksen op og lad den dryppe af. Fordel porrer, spinat og laks på den bagte bund.

Pisk æg, fløde, sennep og krydderier sammen og hæld det over fyldet. Sæt tærten tilbage i ovnen i 30-40 minutter. Sluk ovnen og lad tærten stå ved eftervarmen i ti minutter.

 

Velbekomme.