Fiskefilet

Ingredienser

  • 2 fiskefileter (1/3 pose på 750 g)
  • citron
  • remoulade

 

Tilbehør

  • Pommes frites

Fremgangsmåde

Se afsnittet om pommes frites. Når det ser ud, som om der er tyve minutter, til de er færdige, sætter man panden over med 3-4 mm olie i bunden. De dybfrosne fiskefileter kommes på med det samme (altså på den kolde pande) og steges ved god varme indtil man kan se, kanten er ved at blive stiv og lysebrun (ca. 10 min.). Fileten vendes og den stegte side checkes; hvis den ikke har fået nok, steger man videre, til den har. Den anden side steges ca. 5 min. Serveres med citronbåde og remoulade.

Hvad angår remoulade, køber jeg den billigste light-remoulade. De dyrere produkter og alm. ‘ikke-light’ remoulade bliver let for kvalme, og de koster det samme. Citronsmør passer godt til denne ret.

Det er bedst at stege fileterne i rigelig olie; hvis man vil bruge margarine, skal der meget til! Efter min erfaring bliver fileterne let brankede nogle steder og utilstrækkeligt stegt på andre, hvis man bruger ‘almindelige’ mængder margarine.

Når fiskefilet skal brændes af igen så kan det anbefales at besøge klatrevæggen i Viborg.

Comments

comments