Culottesteg (6 pers.)

Ingredienser

  • 1 culottesteg på ca. 1 1/2 kg
  • 1/4 dl grov sennep
  • 1 tsk. gule sennepsfrø
  • 1/2 tsk. friskkværnet fem peberblanding
  • 2-3 spsk. honning, gerne akacie
  • salt

 

Ovnbagte kartofler

  • 3/4 kg skrubbede kartofler
  • 1/2 kg søde kartofler
  • 1/2 dl olie
  • 1 tsk. groft havsalt
  • 1/2 dl græskarkerner
  • Efterårssalat m. mozzarella
  • 3-4 pærer
  • 1/4 kg vindruer uden sten
  • 2 poser frisk mozzarella
  • friskkværnet fem peberblanding
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 bk. rucola

Fremgangsmåde

Rids culottestegen, smør den med en blanding af sennep, senneps-frø, peber og honning, og læg den i et ovnfast fad.
Brun culottestegen i ovnen ved 225°C i 15 minutter.

Sænk temperaturen til 175°C, og steg kødet i ca. 45 minutter.
Lad culottestegen hvile tildækket i 20 minutter, inden den skæres
i tynde skiver på tværs af kødtrådene.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i grove stykker. Vend kartofler og græskarkerner i olie og salt, og læg dem i et ovnfast fad. Bag kartoflerne de sidste
15 minutter sammen med kødet,
stil temperaturen på 225°C, og bag i endnu 20 minutter, til de
er gyldne og sprøde.
Skær pærerne i smalle både,
halver de største af vindruerne, og skær mozzarellaen i skiver.
Læg det på et fad, krydr med peber og dryp med olivenolie samt citronsaft.
Drys godt med rucola, og server salaten til kødet sammen med de sprøde kartofler.

Velbekomme.

Comments

comments