Citronmarineret laks


Citronmarineret laks

Ingredienser

  • 8 skiver laks
  • saft af 1 citron
  • friskkværnet peber
  • Agurk-radisecreme
  • 1 agurk
  • 1 bdt radiser
  • groft salt
  • ½ spsk karry
  • ½ dl piskefløde
  • 2½ dl creme fraiche 38%
  • ½-1 tsk dijonsennep
  • friskkværent peber
  • 1 spsk purløg
  • reven skal af 1 citron

Fremgangsmåde Citronmarineret laks

Pensl laksen med citronsaft og krydr med friskkværnet peber. Lad den trækkei fem minutter.

Agurk/radisecreme: Skræl agurken, rens den for kerner og skær den i grove skiver. Skær de rensede radiser i skiver. Drys agurker og radiser med groft salt, lad dem trække i ti minutter. Og dup dem tørre med køkkenrulle.

Rør karry med piskefløde, til den er opløst. Tilsæt creme fraiche og sennep og smag til med peber og eventuelt lidt salt. Vend agurker og radiser i dressingen

Portionsanret cremen, læg laksen ovenpå og drys med fintklippet purløg og revet citronskal.
Server brød til.

Agurk/radisecremen kan laves i god tid og stilles koldt. Men laksen må kun trække med citronsaft i fem minutter.

Comments

comments