Chili Con Carne

Ingredienser

  • 250 g hakket oksekød
  • 1-2 dl tomatpuré
  • 1 løg
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse hvide bønner i tomat
  • oregano, salt, peber, chili

Tilbehør

  • Brød

Fremgangsmåde

Løget hakkes og svitses i olie. Kødet kommes ved og brunes. Tomatpuré, bouillon og bønner tilsættes og simrer 10 min. Smages til med krydderierne og simrer endnu nogle minutter.

Bemærk at der er forskel på chili og chilipulver; chili er ren chili og smager meget stærkt. Brug kun 4-5 knivspidsfulde. Chilipulver er chili, der er ’fortyndet’ med andre krydderier. Vil man bruge det, skal der et par spiseskefulde til. Smag og behag er forskellig, så smag den selv til, men pas på, chilien smager først igennem ca. ti sekunder efter man har fået det i munden.

Det anbefales at der benyttes frisk chili til opskriften. Dyrk den eventuelt selv med dette Chili Kit.

 

Comments

comments