header

Champignon-mandelterrine

Champignon-mandelterrine

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kg champignon
  • 2 spsk olie
  • 3 æg
  • 1¼ dl piskefløde
  • 180 g reven parmesanost
  • 2 spsk portvin eller vermouth
  • ¾ tsk timian
  • 1½ tsk salt
  • 120 g smuttede, flækkede mandler
  • 150 g bacon

Fremgangsmåde Champignon-mandelterrine

Hak løg og hvidløg i en foodprocessor og snit champignonerne med den grove snitteskive.

Svits løg, hvidløg og champignon i olie ved kraftig varme i 2 minutter. Brug en stor pande eller sauterpande. Kom de svitsede grønsager i et dørslag og lad al væden løbe fra.

Bland æg, piskefløde, ost, portvin og krydderier i en foodprocessor. Vend de afdryppede grønsager og mandler i.
Beklæd en smurt, 1½ liters brødform med bacon og kom champignonblandingen i.

Sæt formen i en kold ovn. Indstil på 160° og bag i cirka 1 time og 15 minutter. Sluk ovnen og lad terrinen stå ved eftervarmen i 10 minutter.

Afkøl terrinen i formen, vend den ud på et fad og pynt med hele basilikumblade og cherrytomater.

Server terrinen med basilikum, cherrytomater og grovbrød.