header

Broccolitærte

Ingredienser

Mørdej:

  • 250 g (ca. 4 dl) mel
  • 50 g reven parmesanost
  • 200 g smør eller margarine
  • ca. 1 dl vand

Fyld:

  • 350 g broccolibuketter
  • 100 g kogt skinke
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1½ spsk mel
  • 2 dl fløde 13%
  • 1 dl bouillon
  • 3 spsk reven parmesanost
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Broccolitærte

Mørdej: Kom mel og smør i en foodprocessor og hak det i få sekunder med kniven. Tilsæt vand og lad maskinen køre til dejen er samlet. Læg dejen koldt. Rul ⅔ af dejen ud og beklæd crisppande med den. Prik dejen med en gaffel.

Fyld: Læg broccolibuketterne i en 26 cm glastærteform. Tildæk formen, indstil på 850 W og tilbered i 4 min.
Skær skinken i små terninger. Svits dem i smørret sammen med hvidløg i en gryde. Drys melet over og spæd med fløde og bouillon. Sluk for kogepladen og lad blandingen stå ved eftervarmen i 2 min. Tag gryden fra kogepladen og rør 2 spsk ost og æggeblommer i.

Bag tærtebunden i 5 min. på crisp. Fordel den resterende ost herpå (1 spsk). Læg broccolibuketterne i formen og fordel saucen over.

Udrul den resterende dej, skær den i strimler og læg den over fyldet i et rudemønster. Pensl med sammenpisket æg. Sæt tærten tilbage i ovnen og tilbered på crisp i 12 min.

Denne opskrift på broccolitærte vækker altid megen glæde i min familie:-D

Se også denne: Informme