Bagt laks med citron (6 pers.)

Ingredienser

  • 800 g laksefilet – med skind
  • 3 forårsløg
  • 1 bdt frisk koriander
  • 2 citroner
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hak forårsløg og koriander fint. Pres saften af en citron og skær den anden i tynde skiver. Gem to spiseskeer citronsaft, og bland resten med olie, urter og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Del laksefileten i to stykker. Kom de to spiseskeer citronsaft over fisken, der hvor den er uden skind. Læg citronskiver i bunden af et fad. Læg laksen derpå med skindsiden nedad, smør urteblandingen på, læg den anden laksefilet over med skindsiden opad. Dæk det hele med resten af citronskiverne.

Sæt fisken ind i en kold ovn. Indstil på 180 grader og bag i cirka 30 minutter. Sluk ovnen og lad fisken stå ved eftervarmen i ti minutter.

Fjern citronskiverne igen, inden fisken serveres. Server laksen med løse ris og dampet spinat.

Velbekomme.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelPortionsstørrelser
Næste artikelFiske”karbonader”