header

Auberginefad

Auberginefad

Ingredienser

  • 1 aubergine, 400 g
  • salt
  • 1 løg,
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bakke frisk basilikum eller 2 tsk tørret
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½-1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk maizenajævner
  • 150 g reven mozzarellaost
  • 50 g reven parmesanost

Fremgangsmåde Auberginefad

Skær auberginen i store tern og lad dem trække med salt i et dørslagi 15 min. Dup auberginen tør i et viskestykke. Hak løg og hvidløgevt. i en minihakker. Hak derefter basilikumbladene.

Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt aubergine og svits lidt endnu. Tilsæt basilikum, tomater, salt og peber. Læg låg på, giv grønsagerne et opkog og lad dem koge i 6 minutter, tilsæt maizenajævner. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i 2 min. Kom grønsagerne i et smurt glas- eller porcelænsfad. Bland de to slags ost og fordel dem over grønsagerne.

Sæt fadet utildækket i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 30 min. Sluk ovnen og lad retten stå ved eftervarmen i 10 min.