header

Auberginecreme

Auberginecreme

Ingredienser

  • 1 stor aubergine, cirka 450 g
  • ½ dl citronsaft
  • 150 g tahin (sesamsmør)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 knsp stødt spidskommen

Tilbehør:

  • syltede peberfrugter
  • sorte oliven
  • groft brød

Fremgangsmåde Auberginecreme

Læg auberginen uden at prikke den i et ovnfast fad og sæt det indi en kold ovn. Indstil på 200 grader og bag i en time. Sluk ovnen og ladauberginen stå ved eftervarmen i 10 minutter. Afkøl.

Flæk auberginen og grav kødet ud med en ske. Kassér skallen. Blend kødet i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne.

Server auberginecremen sammen med syltede peberfrugter, sorte oliven og brød.