Årets gang i Bedstemors køkken

“Selv har jeg et levende minde om den første juni-søndagsmiddag, der for mig nok var årets bedste:

De første stegte kyllinger med de første nye kartofler, den første agurkesalat og den første rabarberkompot!
Saligt!!”

Ovenstående citat giver et godt indtryk af bogens tone og indhold. 173 håndplukkede opskrifter fra det klassiske danske køkken. Det køkken, hvor omdrejningspunktet var årstidernes råvarer, som man enten hentede i egen køkkenhave eller købte hos den lokale købmand.

Det er kogebogsforfatteren Vibeke Fode, der har været i gemmerne og fundet sine egne, sin mors og bedstemors håndskrevne yndlingsopskrifter frem. Opskrifterne er derefter tilpasset den mo-derne familie og husholdning. Alle opskrifter er naturligvis sæsoninddelte – på Bedstemors tid var det ikke muligt at servere jordbær i oktober eller nye kartofler i februar – og fordelt på fro-kostretter, hovedretter, desserter og bagværk.

Bogens madbilleder er et kapitel for sig. De er taget af en af landets fremmeste madfotografer, Jes Buusmann, som i februar vandt prisen som Verdens bedste madfotograf for sin fotografering til bogen Kaffe (Aschehoug 2004).
I samme serie: Bedstemors kageopskrifter. Bedstemors juleopskrifter. Bedstefars sildeopskrifter. Alle udkommet på Aschehoug.

Ja bedstemor er andet en strikkeopskrifter og garn.

Fakta om bogen
Titel: Årets gang i Bedstemors køkken
Forfatter: Vibeke Fode
Fotograf: Jes Buusmann
Omfang: 169 sider. Illustreret i farver
Indbinding: Indb.
Pris: 169 kr.

Udgivet fredag den 20. maj 2005

Husk at bruge VIPP design i køkkenet

Læs også dette om hårde hvidevarer

Comments

comments